joi, 19 noiembrie 2015

Despre hemoroizi, diverse informatii

Fiind definiti ca niste dilatatii varicoase interne sau externe ale venelor din regiunea rectului, hemoroizii se manifesta prin dureri si/sau hemoragii. Termenul provine din limba greceasca, mai exact din cea veche: haima, care inseamna sange si thoos, care inseamna scurgere.

Aceste dilatatii varicoase sunt anatomic normale, devenind patologice doar in cazul in care se manifesta clinic prin diverse simptome si semne. De altfel, exista si complicatii ce apar in urma unor influente de factor pathogen cum sunt cele de tipul functional sau infectios. Hemoroizii si cauzele acestora provin din astfel de factori interni sau externi. Astfel, exista afirmatii conform carora acesti factori patogeni pot duce la o schimbare a structurii peretelui si a starii de nutritie a acestor vene de tip hemoroidal.
Daca vrei sa te interesezi in detaliu cu privire la acest subiect, poti cauta pe internet informatii legate de  hemoroizi si in special de hemoroizi cauze. Intotdeauna este bine sa previi decat sa tratezi, drept urmare ar fi indicat sa stii ce anume poate cauza aceasta boala astfel incat sa incerci pe cat posibil a evita aceste lucruri. Hemoroizii interni apar din cauza presiunii asupra venelor hemoroidale din interior, iar cei externi apar din cauza umflaturilor din jurul anusului. Ambele tipuri de hemoroizi se manifesta prin sangerari si dureri.

Persoanele care duc o viata sedentara, sunt predispuse la aceasta afectiune a rectului si a anusului. Printre simptome, pe langa sangerari, se pot numara senzatiile de mancarime si cele de arsura. Ceea ce se intampla in organism este faptul ca presiunea din venele din regiunea anorectala creste. Ridicarea greutatilor si in general eforturile muschilor din aceasta zona pot reprezenta un factor de risc. In acelasi timp, statul la birou sau pe scaun, poate duce in timp la aparitia de hemoroizi. Medicul iti poate oferi mai multe informatii legate de hemoroizi si cauzele acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu